Pressen skrev I

Pressen skrev II
 

Pressen skrev III
 

                                      English


Oliemaleri
Bronze
>Biografi
Udstillinger
Collage
Fotografi
Stentøj
Art-money
Tilmelding til
nyhedsbrev
Seneste
nyhedsbrev
Kontakt
Partnere
Porcelæns-design
Smykkedesign
Boligindretning
Forside

 

Jeg startede som privatelev hos billedhugger og keramiker Niels Schrøder, Vejle, - efterfulgt af Århus Kunstakademi, hvor jeg er undervist af Mogens Gissel med flere.
Jeg har udstillet fra jeg var ganske ung og er uddannet som reklamefotograf, tegner/grafiker og fra Århus Kunstakademi.

I mange år var det indtryk fra vandringer langs de danske kyster og fra mine mange rejser, der forplantede sig og kom til udtryk i både oliemalerier og collager. Et billede er ikke relateret til en konkret oplevelse, men er baseret på en række følelser i forlængelse af oplevelser.

Rejser og studieophold er i årenes løb primært gået til Frankrig, Italien, USA og andre middelhavslande. På et tidspunkt har to ophold i kloster i Toscana dannet inspirationskilde for billederne, der repræsenterer to sider: Dels de farverige former, som arkitektur, natur og sociale oplevelser efterlader, dels den åndelige påvirkning som specielt Den hellige Frans af Assisi i så høj grad bidrager til i det toscanske.

De barske, men smukke vintre ved Alrø ses også tydeligt i nogle af mine billeder. Fra 2014 har jeg primært arbejdet ud fra Fangernes sti ved Amstrup Red.
Der er arbejdet konkret og abstrakt med maleri, bronze og keramik

Oplevelserne har også ført til design af unika smykkerne Sienna. www.sienne.dk, den rå serie "Color" og den æstetiske "LINK". Tilbageblik i livet har senest inspireret til design af porcelænet, "Thoras Blonde". www.prae.dk/thora

Annette Præstegaard www.prae.dk
 

Studieophold og rejser:
1983 Bordeaux
1984 Sydfrankrig og Norditalien
1985 Normandiet
1987 Lissabon
1988 Paris og Bretagne
1989 Normandiet og Paris
1990 Florida og Chicago
1991 Sverige
1992 Chicago, Michigan og   
        Californien
1993 Sverige
1994 Arizona og London
1995 Skagen, Prag og Istanbul
1996 Tenerife og Grækenland
1999 Paris og Kreta
2000 Berlin og Tenerife
2001 + 2002 Kloster i
Cortona,
        Toscana
2003 Kreta
2004 Skagen og Bulgarien
2005-8 Hamborg
2010 Rom, Firenze og Siena
2011 Toscana /Umbrien
2012 Spanien
2014 Rom 
2017
Syditalien, fra Bari til Palermo
2018 Nordjylland og Rom

Solgt til bl.a.
Fl. Schmidt
Skejby Sygehus
Psykiatrisk Hospital, Risskov
Vandhuset Skanderborg
Skanderborg Rådhus
Vingsted Centret
Codanhus
Vejle Handelsskole
Århus Kommune
Kolding Kommune
Salling Group
Odder Kommune
+ mange private
og til kunstforeninger

Hvordan ser vi på kunst ....
- en kunstners udtryk er et sprog, der udvikler sig over år og består af form og farve.
Når man går på kunstudstillinger eller ser på kunst i det hele taget, vil jeg derfor gerne opfordre til, at tage det som en oplevelse, - god eller dårlig. Man behøver ikke have en mening og par tout forholde sig til det man ser. I nogle tilfælde vil man opleve en begejstring, der kommer ganske af sig selv - man forelsker sig lige frem i et stykke kunst og oplever måske endda, at man må eje ....... og derfor ønsker, at gøre en ekstra ordinær indsats for at få mulighed for at købe.
 
Ofte møder jeg den indstilling hos beskueren / den kunstinteresserede, at billeder og anden kunst vurderes efter, om man vil købe det, eller om man vil have det hængende på væggen der hjemme.
Lad fx være med at tænke: Det kan jeg godt lide, - eller jeg kan lide farverne - eller det vil passe godt hjemme hos mig, eller det vil jeg ikke eje eller den kunstners billeder kan jeg ikke lide.
 
Jeg vil gerne anbefale, at man ser på alle typer af kunst ud fra en anden vurdering:
Her er en kunstner, der udstiller sine værker. Det er kunstnerens personlige udtryk og som sagt, - ofte udviklet over mange år. Det er kunstnerens sprog eller måde at få følelser kanaliseret ud af kroppen på uden at bruge det talte sprog. Ofte kan udtryksformen slet ikke omsættes til ord.
 
Der er ikke tænkt på eventuelle købere, når kunst fremstilles - det er dekoratørernes opgave - de laver dekoration til hjemmet, der passer i form og farve til hver enkelt situation. Tværtimod er det sådan, - at mange af os har meget svært ved at skille os af med det skabte, netop fordi billedet eller skulpturen kan være et produkt af det, vi ikke kunne formulere i skrift eller tale.
Seneste Udstillinger:
Bjørnkjær, Brabrand
Balkongalleriet, Odder
Ebeltoft Påskefestival
Kunstforen. Psykiatrisk Hosp., Risskov
Danva, Vandhuset i Skanderborg
Vingsted Centret, Vejle
Ebeltoft Kunstforen
Saksild Strand, Sommerudstilling
Trinity UddannelsesCenter
Aarhus United
Skanderborg Rådhus
McPhone, Silkeborg
Terma A/S, Lystrup
HK- Vejle
FL Smidth Airloq, Mariager
AOF, Vejle
Farver & Striber i Odder
Villania, Alrø
Vejle Amts Folkeblad 
Aarhus Universitet
Dansk Supermarked
Tetra Pak
Art Expo
Postens Kunstforening
Bredballe Sognegård
Galleri Saxild Kulturhus
FuglsøCentret Knebel
TopDanmark
Hovergården, Vejle
Odder Rådhus
Tietgenskolen, Odense
Kunstforeningen Vejle Bibliotek
Løget Kirke
LRØ Horsens
Galleri Golfkunsten,
Ludvigsholm, Gl. Harlev
Isabella Vejle,
Århus Kommune
Kolding Kommune
Schweitzer A/S Vejle
Christiansbjerg Kunstforening
Galleri BoXen
Vejdirektoratet Skanderborg

Kolding Kommune
HK Østjylland
Galleri under Kroen, Norsminde

Kunstbrænderiet, Vejle
Bredballe Sognegård
Dansk Supermarked A/S
Teknologisk Institut
Odder Bibliotek
Galleri under Kroen, Norsminde
Teknologisk Institut, Århus
IBM Århus
OK Benzin, Viby J
CuG Fortegården, Risskov
Horsens Kunstmuseum
KunstTorvet, Horsens
APD Dealer Service Vejle
Johnson Controls Denmark ApS
Horsens Kunstforening
IBM Risskov
Fertin Pharma
Æsken Alrø
Hammel Kunstforening
Stilling-Gram Kunstforening
DITAS
Galleri under Kroen
ECCO
Kunstforeningen Vennelyst, AU
 
Pakhuset Odder og Danfoss
Åby Sogns Kunstforening
Coop Hasselager
Spektrum Odder
Anna & Søs, Odder
Kunstbrænderiet Vejle
Horsens Kunstmuseum
Galleri under Kroen, Norsminde
Kunstforeningen Holme
Pakhuset Odder soloudstilling:
"Drømmenes sti ved "Amstrup Red"
Sønderbro Kirke Horsens
Galleri under Kroen
Æsken Alrø,
Galleri Alrø
Odder SkulpTur
Gedved Kunstforening
KunstVærket, VitaPark, Odder

Odderfugle skal hænge i Finland

Af: Jacob Vestervig, stiften.dk 03/12/2011 09:30

Salo i Finland har fået nyt rådhus. Odder Kommune var tilstede ved indvielsen og overrakte maleri af lokal kunstner som gave.

Odders kommunaldirektør Jesper Hjort har været på besøg i Odders finske venskabsby Salo for at deltage i indvielsen af et nyt rådhus og overrække en gave fra Odder - et maleri af kunstneren Annette Præstegaard, der bor og arbejder i Amstrup Red.
Før Finlands kommunale sammenlægning i 2009 husede Salo Kommune 25.000 indbyggere. I dag, hvor kommunen er splejset sammen med ni mindre, består den nye Salo Kommune af cirka 55.000 indbyggere. Vokseværket har derfor medført, at byråd og administration måtte flytte ind i nye, større faciliteter, og Jesper Hjort kunne ved selvsyn se, hvordan de finske venner har løst opgaven.
»Det nye rådhus er moderne med masser af lysindfald, og det er virkelig flot passet ind i omgivelserne tæt på det ældre rådhus, der var kendt som »Det blå Hus«. Det nye rådhus er i høj grad indrettet som store, åbne kontorrum – og det er nok noget, som folk skal vænne sig til,« siger han.

Løft og anerkendelse
I det nye rådhus i Salo kommer et motiv fra Odder Kommune snart til at præge en af væggene.

Odder har nemlig foræret et maleri som indvielsesgave til rådhuset, der forestiller fugle ved Amstrup Red. Maleriet er lavet af kunstneren Annette Præstegaard, som er stolt over, at netop hendes maleri skal skabe glæde i de tusind søers land.
»Jeg er virkelig beæret over, at Odder har valgt et af mine malerier - og jeg har også allerede skrevet tak til kommunen. Jeg er især beæret over, at det skal hænge på et offentligt sted. Jeg føler, det er et løft til og en anerkendelse af mit arbejde. Især fordi jeg ikke har boet i kommunen så længe,« siger hun.
Hun forklarer, at Odder Kommune har købt maleriet af hende for længere tid siden, og at kommunen jævnligt køber ind hos lokale kunstnere for netop at have sådanne gaver liggende klar.
»Det er en god idé at gøre det på den måde. Det sikrer at værkerne bliver valgt ud fra kvalitet, frem for at det er et sidste øjebliks indkøb,«
Oddes gave til Salo i Finland

Flere venskabsbyer
Finske Salo er ikke Odders eneste venskabsby.
Vennesla i Norge og Katrineholm i Sverige er også begge officielle venskabsbyer, og indtil for fire år siden var der en fast turnus, hvor de fire byer årligt mødtes på skift hos hinanden. Daværende borgmester i Odder, Niels-Ulrik Bugge (V) udtalte dengang, at interessen desværre var for nedadgående. Træffene ophørte, men alligevel er venskaberne stadig intakte.
»På kommunalt plan har vi siden da haft mest kontakt til Salo, og jeg føler, at kontakten mellem Salo og Odder i høj grad er værd at bevare og udbygge,« siger Jesper Hjort.
Han fortæller, at Salo inden for skoleområdet har arbejdet på nogle spændende projekter og fokuseret på unge og demokrati, og han mener, at Odder og Salo også på erhvervsområdet kan drage nytte af hinandens erfaringer.
Samarbejdet mellem de to byer har desuden betydet, at Salo-kunstnere har udstillet i Café Pakhuset, ligesom det er planen, at kunstnere fra Odder skal lave en udstilling i det finske.

w.prae.dk