Annette Præstegaard - designbureau

 
Mazzarin med frugt Annette Præstegaard

kransekage

Sådan lykkes det - Mine allerbedste mad- og bageopskrifter

search engine by freefind advanced
Brød
Forretter
Hovedretter
Dessert
Kage
Jul
Forside

 

Kransekage
1 kg marcipan, 400 g. sukker, 100 g. friske æggehvider.
Alt æltes og sættes i køleskab 1 - 2 døgn. Formes til brød eller ringe og bages ved 200 grader i 10-12 min (husk altid to plader under ved kransekagebagning)
Sprøde havregrynskager med reduceret sukker og smør.
100 g. grovvalsede havregryn, 60 g. smør, 80 g. rørsukker, 1 spsk. mel, 1 tsk. bagepulver, 1 tsk. vanillesukker eller korn af ½ stang vanille.
Smeltet smør og gryn trækker 15 min. Æg piskes med sukker og alle ingredienser blandes. Sættes på bageplade med teske. Flyder ur til ret tynde kager.. 10-12 min 200 grader.
 
Chokoladekage - som konfekt.
250 g god chokolade smeltes og køles lidt. 200 g smør smeltes og røres med 200 g sukker  Køles let. Tilsæt korn fra ½ stang vanille eller 2 tsk vanillesuker, 3 spsk mannagryn, 3 æg. Når æggene er rørt i tilsættes 4 spsk cacao, tsk lakridspulver, 1 tsk kanel, 175 g mel og 1 tsk bagepulver.
Tærteform midt i ovnen ved 180 grader i 30 min ca. Den varme kage skal være blød som karamel indvendig. Server fx med creme fraiche og et drys lavendler.
 
Æbletærte
150 gr. smør, 125 gr. sukker, 2 st. æg, 150 gr. hvedemel, 100 gr. mannagryn, 3 spsk. vand, 6 store æbler, 1spsk. kanel, 1 håndfuld hakkede hasselnødder.

Smør og rasp en tærteform. Rør smør og sukker, tilsæt æg, mel og gryn. Hæld massen i tærteformen og skær skrællede æbler i både, der lægges over. Drys med kanel og groft hakkede nødder.
Bages midt i ovnen. 225°  i 30 min. - ingen varmluft
Server med cremefraiche eller flødeskum.
 
Tærte med æbler og havregryn
Dej: 150 gr. smør, 100 gr. sukker, 150 gr. mel, 100 gr. havregryn. Alt røres sammen.
Fyld: 4 store æbler, 75 gr. brun farin, 5 tsk. stødt kanel, 50 gr. hakkede mandler, 30 gr. smør.

Skræl evt. æbler, fjern kernehus og skær dem i tynde både. Smør tærteform og læg æblerne i. Bland farin + kanel + mandler og drys blandingen over æblerne. Læg smørklatter over og læg dejen ud over. 200° i ca. 30 min. Serveres med flødeskum.

 
Bagt æblekage
3 st. æg, 1½ del. sukker, 30 gr. mandler, 30 gr. havregryn, 2 tsk. vanillesukker, 1 tsk. bagepulver, 2 dl mel, 6 hakkede lakridspoter, 5 store æbler.

Smør springform. Riv æblerne m. skræl groft, hak mandler groft. Bland alle ingredienser og fordel dejen over æblerne.
Bages midt i ovnen ved 200° i 30 min. - ingen varmluft
 
Valnødlagkage med jordbær
4 æg, 150 g. sukker, 100 g hakkede valnødder, 1 tsk bagepulver, 1 stang vanilje, 1 spsk. olie
Monteres med jordbær og piskefløde

Pisk æg, vanilje og sukker. Tilsæt olie. Vend mel og bagepulver i.
175° i 25 min. Køles, deles i to og monteres som billedet med jordbær og skiveskårne jordbær i mellem bundene
 
Cremeboller/ fastelavnsboller
4 pers. 15 g gær, ½ dl mælk, 150 g sukker, 1 æg, 125 g smeltet smør, 250 mel. Hæver 1 time
Creme: 1 æg, 15 g. Maizena, 1/3 stang vanilje, 40 g sukker, 2½ dl mælk.

Dejen rulles ud og skæres i stykker af 10x10 cm. Lav pakke med cremen og hæver ½ time. Bag 10 min ved 225°. Pyny: Chokoladeglasur
 

Toscansk æblekage
5 syrlige æbler, citronsaft af ½ citron, 2 æg, 300 gr. sukker, 1 dl. mælk, 100 gr. hvedemel, 2 tsk. bagepulver, korn af en stang vanille, 100 gr. smør.

Smør smeltes og afkøles. æbler skæres i både med eller uden skræl og lægges i smurt tærteform pres ½ citron over. Pisk æg og sukker, pisk mælk i, derefter mel og vanille. Hæld det smeltede smør i. Bages 45 min. ved 175°. Køles, så den kan serveres lun med drys af flormelis. Server vanilleis eller flødeskum til.
 
Verdens bedste kokosmakroner
250 g kokosmel, 400 g rørsukker, 200 g marcipan, 5 æggehvider, 1,5 g hjortetakssalt.
Kokosmel og rørsukker ristes på bagepapir i ovnen til det er brunet. Alle ingredienser blandes og formes til toppe med to spiseskeer. 200°  i 10 min.
 
Super rabarberkage i bradepande til Sankt Hans
Dej: 175 gr. smør, 125 gr. sukker, 2 spsk. vanillesukker, 3 st. æggeblommer, 250 gr. mel, 2 tsk. bagepulver, 6 spsk. sødmælk. Ingredienserne røres sammen.

Rabarber marengs: 3 æggehvider, 150 gr., sukker, 100 gr. groft hakkede valnødder eller smuttede mandler, 500 gr. rabarber.
Pisk 3 æggehvider stive i 2-3 omgange. Skær rabarber i stykker af 1-2 cm. og vend dem i i sukker og nødder. Vend rabarbermassen i de stift piskede hvider. Smør lille bradepande (24 x 30 cm). Bages midt i ovnen ved 200° i 45 min. Lad kagen køle i ovnen i 15 min. med lågen på klem.
 
Pæretærte
150 gr. smør, 125 gr. sukker, 4 spsk. vand, 250 gr. mel, vanille (el. t tsk. vanillesukker), ½ tsk. stødt ingefær, 1 knsp. salt, 1 st. æg, 5 store pærer.

Rør dejen sammen del den i to lige store portioner. Beklæd en smurt tærteform med den ene del. Skræl og fjern kernehus på de halverede pærer. Læg den på tærtebunden. Rul resten af dejen ud og læg den over som låg. Pres kanten godt ned og pensel låget ,ed koldt vand. Drys en anelse sukker over.
Bages midt i ovnen ved 200° i 40 min. Serveres med surmælksprodukt eller flødeskum.
 
Roulade, Emmery, Århus 1975
3 æg, 1½ dl. melis, 50 gr. kartoffelmel, 1 spiseske mel, 1 stk. bagepulver
æg og mel piskes grundigt og øvrige ingredienser vendes i.
Dejen bredes ud på bagepapir og bages ved 200° i 8-10 min.
Creme: 2 æggeblommer, 60 gr. melis, revet skal og saft af ½ øko citron
, 2-3 bla. husblas, flødeskum af 2 dl. fløde.

Cremen smøres på den afkølede bund. Rouladen rulles og drysses med flormelis. Rouladen er meget lækker og luftig.
 
Æbletærte med marcipan
Dej: 100 gr. smør, ½ dl. sukker, 2½ del. mel, 1 æggeblomme.
Fyld: 6 skrællede æbler, to tsk. sukker, 80 gr. marcipan, 1 spsk. kanel.

Beklæd smurt tærteform med dejen. Æblerne skæres i tynde skiver og lægges pænt på bunden. Drys m. kanel og sukkeret. Marcipanen rives hen over æblerne. Bages ved 200° i 25 min. Serveres med surmælksprodukt eller flødeskum.
 
Mormors nøddekage
Randform, 50 gr. smør, 150 gr. sukker, 2 æg, 1½ dl. mælk, 2 dl. hasselnødder, ½ dl. valnødder, 1 tsk. bagepulver, 75 gr. mel. Pynt: 100 gr. 65 % chokolade,  valnøddekerner, kandiserede violer.

Smør og sukker røres og æggeblommer piskes i. Hasselnødder blendes og tilsættes sammen med mel, bagepulver og mælk. Hvider piskes stive og vendes i dejen. Hældes i smurt randform og bages på rist nederst i ovnen. 175° i 40 min.
 
Super rabarberkage i bradepande til Sankt Hans
Dej: 175 gr. smør, 125 gr. sukker, 2 spsk. vanillesukker, 3 st. æggeblommer, 250 gr. mel, 2 tsk. bagepulver, 6 spsk. sødmælk. Ingredienserne røres sammen.

Rabarber marengs: 3 æggehvider, 150 gr., sukker, 100 gr. groft hakkede valnødder eller smuttede mandler, 500 gr. rabarber.
Pisk 3 æggehvider stive i 2-3 omgange. Skær rabarber i stykker af 1-2 cm. og vend dem i i sukker og nødder. Vend rabarbermassen i de stift piskede hvider. Smør lille bradepande (24 x 30 cm). Bages midt i ovnen ved 200° i 45 min. Lad kagen køle i ovnen i 15 min. med lågen på klem.
 
Cantuccini Toscani (Italienske mandelkager)
2 æg, 150 g sukker, 100 g smør,  200 g hele mandler, 300 g hvedemel, ½ tsk fint salt. (dejen kan evt. tilsættes vanille og knust anis)

Smelt smørret og køl det ned. Pisk æg og sukker meget grundigt. Tilsæt smør og usmuttede mandler. Rør mel, bagepulver og salt i. Dejene skal nu hvile min 1 time. Form 3 stænger (4 cm brede - 30 cm lange). 175° 25 min. Lad dem køle lidt og skær strimler af en tykkelse på 1 cm. Læg stykkerne ned på bagepapir og rist dem ca. 7 min v. 200°.
 
Pandekager - de sprøde med øl
4 dl. mælk, 1 dl. øl, 150 gr. sukker, lidt salt, 2 tsk vanillesukker eller korn fra en stang vanille, 3 æg, 50 gr. smør og ca. 400 gr. mel

Pisk æg, sukker og vanille let. Tilsæt på skift væske og mel. Ønskes dejen tyndere, tilsættes lidt ekstra øl. Til sidst smeltes de 50 gr. smør og tilsættes.
 
Appelsin- chokoladekage
6 æg, 125 gr., 100 gr sukker, 550 gr. hvedemel, 50 gr. mannagryn, 150 gr. cacao, 1½ tsk. natron, 7 del appelsinsaft evt. god købt appelsinjuice, 300 gr. smør.

Pisk æg og sukker. Mel, mannagryn, cacao, natron blandes og vendes i. Bag i stor smurt bradepande. Bages ved 175° i 45 min næst nederst i ovnen. Pynt med cacaoglasur.
 
Lagkage
3 lagkagebunde, købte eller hjemmebagte, 1 lille ps. markroner eller Ladies Fingers opblødt natten over i 1 dl portvin, ½ l fløde, 4 spsk. syltede brombær, 5 spsk flormelis, 3 spsk. cacao, saft af bær eller 8 spsk. frugt, marcipan til pynt

Drys lidt sukker på fadet og læg den første af bundene på. Stænk lidt vand og hæld 4 spsk. saft på, pisk fløden og del den i tre portioner. En del blandes i makronerne, som smøres ud på bunden, anden bund lægges på og stænkes med vand og 4 spsk. saft hældes ud over bunden. 4 spsk. brombær syltetøj blandes i anden del af fløden og smøres på bunden. Tredje bund lægges på.
Pynt: glasur røres af flormelis, cacao og en smule kogende vand og smøres ud på kagen. Marcipan rulles ud og former skæres ud, - det kan være som blade, der lægges oven på glasuren. Pynt kanten med flødeskum med sprøjtepose og stjernetyl. Lagkagen kan med fordel laves dagen før, stå i køleskab og pyntes lige før servering.
 
Linas lækre kage - med havregryn
100 gr. smør, 4½ dl. havregryn, 1 tsk. bagepulver, 2 spsk. stenmalet mel, 1 dl. sukker, 1 stang vanille, 2 spsk. sirup, 1 pk. nougat.

Smør smeltes, bland alle ingredienser i undtagen nougat. Dejen hældes i smurt og raspet tærteform. Bag på nederste rist 200° i 10-15 min. Når kagen er taget ud rives en pakke nougat i et tykt lag hen over kagen. Når den er smeltet, kan der laves mønster fx med en gaffe. Kagen opbevares på køl. Kan også fryses i op til 3 mdr.
 
Appelsin-chokoladekage - i bradepande
6 æg, 150 gr. rørsukker, 600 gr. mel, 150 gr. cacao, 1½ tsk. bagepulver, 7½ dl. appelsinjuice, 300 gr. smør.

Pisk æg og sukker grundigt. Mel cacao + bagepulver blandes og hældes skiftevis med juicen i dejen. Smelt smørret og bland det i. Bages i stor bradepande. 175° i 45 min. Pynt med chokoladeglasur og drys et tyndt lag flormelis over - gennem en sigte, når alt er afkølet.
 
Lækker gulerodskage
150 gr. gulerødder, 100 gr. mandler, 125 gr. sukker, 100 gr. majsmel, 3 mellemstore æg, skal af en øko citron (kun det tynde gule lag).

Riv gulerødder, hak mandler m. skal. Sukker og æggeblommer piskes. Rør gulerødder, mandler, majsmel, og citron i. Beklæd en springform med bagepapir og drys med hvedemel. 155° i 30 min. Drys tyndt lag flormelis over.
 
Dejlige småkager:
200 gr. smør, 75 gr. rå marcipan af god kvalitet, 90 gram flormelis, 1 stang vanille, ca. 250 gr. mel.

Rør smør, flormelis, revet marcipan, korn fra vanillestangen. Tilsæt mel. Lad dejen hvile koldt et par timer. Rul 4 stænger af ca. 2½ cm tykkelse. Lad dem stå til næste dag. Skæres i ½ cm tykke skiver, der trykkes let med en gaffel, da de hæver i bagningen. Bages gyldne - 12 - 15 min 175°.
 
Mormors nøddekage
50 gr smør, 150 gr. sukker, 2 æg, 1 dl mælk, 1½ dl hasselnødder, ½ dl valnøddekerner, 2 strøgne tsk. bagepulver, 75 gr. mel. Pynt: 100 gr 65 % chokolade, valnødder og kandiserede violer. Lidt rasp til formen.

Smør og sukker røres med æggeblommer. Hasselnødder males meget groft. Valnødder knækkes i mindre stykker. Nødderne tilsættes sammen med mel, bagepulver og mælk. Pisk hviderne stive og vend dem i. Dejen hældes i smurt og raspet randform. Bages på nederste rist . 40 min ved 175°.
Køl kagen lidt o vend den ud. Smelt chokoladen og hæld den ud over randen, så den løber tykt ned ad siderne. Pynt med valnødder og violer.
 
Sandras cremeboller - til eftermiddagskaffen
Dej: 5 dl. mel, 125 gr. smør, 1 spiseske rørsukker, 1 tsk. salt, 1 tsk. kardemomme, 1 æg, 25 gr. gær, 1 dl. mælk.
Fyld: 1 æg, 1 spsk. sukker, lidt vanille, 1 spsk. majsmel (Maizena), 2 dl mælk. Alle ingredienser til fyldet piskes sammen i gryde og bringe i kog. Afkøles.
Pynt med smeltet chokolade eller cacao-glasur.

Smør, mel, æg, krydderier blandes. Gæren udrøres i lun mælk. Alt blandes. Dejen rulles ud i 1 cm tykkelse og skæres i 12 kvadrater. Læg en skefuld fyld på hver. Bøj hjørner ind over fyldet. Læg på bageplade med åbningen nedad. Hæver lunt ½ time. 200° 12 min.

 
Cantuccini Toscani - Toskanske mandelkager
2 æg, 200 gr. hele usmuttede mandler, 150 gr. sukker, 300 gr. hvedemel, 1 tsk. bagepulver, ½ tsk. fint salt, 1½ spsk. anisfrø, 50 gr. smør.
Smelt smørret og køl det ned. Pisk æg og sukker grundigt. Tilsæt smør og mandler og rør mel, bagepulver, salt i. Anisfrø stødes i morter og blandes i. Dejen skal hvile en time og formes til tre stænger af 5 cm bredde. Bages 25 min ved 175 grader. Køles et par minutter og skøres i stykker af 1 cm bredde. Kagerne lægges nu på bagepapir og bages færdige ved 175° ca. 15 min.
 
Kærnemælkshorn
50 gr. gær, 2 dl. kærnemælk, 100 gr. smør, 1 æg, 3 spsk. rørsukker, 300 gr. hvedemel (heraf kan lidt være stenkværnet).
Fyld: 200 gr. marcipan røres med et æg.

Lun kærnemælken og rør gæren i. rør smør, mel, sukker og æg i.  Ælt dejen og lad den hæve ½ time. Dejen rulles ud til to cirkler, der skæres ud i trekanter.
Læg fyld på hver og tril dem fra den brede kant mod spidsen. Efterhæve 30 min. Bag ved 200° i 15 min. Afkøl og pynt med chokolade eller chokoladeglasur. Bedste lune, men kan også bruges kolde.
 
Pie med friske solbær
Dej: 150 gr. mel, 125 gr. smør, 3 spsk. koldt vand.
Fyld: ½ - 3/4 l modne solbær, 1 dl. sukker,
Et sammen pisket æg til pensling.

Smør og beklæd en tærteform med lidt mere end halvdelen af dejen. Prik med gaffel. Beg 225 grader i 15 min.
Bland solbær og sukker og fordel det på bunden. Rul resten af dejen ud og skør den i strimler der lægges som flettet gitter over bærrene. Der pensles med æg og bages videre i 15 min. ved 225°. Serveres lun med kold flødeskum.
 
Lakridskaramelkage med bær og lakridscreme:
4 æggeblommer, 2 dl sukker, 150 g blødt smør, 40 g bløde lakridskarameller eller Kattepoter, 4 dl mel, 1 spsk. bagepulver, et nip salt,3 spks. yoghurt eller kærnemælk
Lakridscreme: 40-50 og lakridskarameller eller Kattepoter, ½ dl piskefløde
Pynt: 2½ dl piskefløde, 200 g optøede hindbær,
Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt, smelt smørret i en tykbundet gryde, og køl lidt. Rør æggemassen i. lakridskaramellerne/kattepoter hakkes og blandes i melet med
bagepulver og salt. Vend det i æggemassen sammen med yoghurt.  Hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min. Lad kagen køle af i formen.
180 grader - 30 min
Lakridscreme: Riv eller hak lakridskaramellerne og smelt dem i fløden i en gryde ved middel varme, mens du rører i blandingen. Servering: Tag den afkølede kage ud af formen. Pisk 2½ dl fløde til skum og pynt kagen med flødeskum og hindbær. Dryp med lakridscreme.
 
 



Pandekager med øl



 


 

lagkage med valnødbunde
 

cremeboller7 fastelavnsboller


Verdens bedste kokosmakroner


   
    Unikke gaver
     Smykker til 
     individualister

    www.sienna.dk


    

    
Indretnings- 
    design

     Få hjælp i 2
     timer eller mere
     www.prae.dk/bo


   
Annette Præstegaard: Thoras Blonde
    Unika porcelæn    Spændende
     design:
     Thoras Blonde
  www.prae.dk/thora

      
    
Indretnings- 
    design

     Få hjælp i 2
    timer eller mere
     www.prae.dk/bo