Annette Præstegaard - designbureau

 
Annette Præstegaard

franske flutes

Sådan lykkes det - Mine allerbedste mad- og bageopskrifter

search engine by freefind advanced
Brød
Forretter
Hovedretter
Dessert
Kage
Jul
Forside

 

Favorit boller
½ l koldt vand, 1/4 pk. gær, ½ dl havregryn, 1 tsk. fint salt, stenkværnet 4 dl groft hvedemel fra Fru Møllers Mølleri eller lign, 14 dl alm. hvedemel.

Dejen skal hæve i alm. køkkentemp. i ca. 4 timer. Sættes på plade med skeer og efterhæver 20 min. Bages ved 200° ca. 20 min.

 
Koldt hævede boller
1 l koldt vand, 15 gr. gær, 2 dl. havregryn, 4 dl. Fru Møllers Mølleri Groft hvedemel, 4 dl. Fru Møllers Ure hvedemel, ca. 1 kg. hvedemel med højt proteinindhold.

Rør ingredienser og lad dejen hæve natten over. Sæt boller på bageplade ved hjælp af 2 spiseskeer og lad efterhæve 1 time. Bag 15 - 20 min. ved 200°.
Flûtes
6 stk: ½ pk. gær, 1 l koldt vand, 2½ tsk. fint salt, 2 dl havregryn, 2 dl kerner (det kan være blandede), ca. 1200 gr. hvedemel (dejen skal være sej men lige akkurat røres med en grydeske), Hæver 8 timer i køligt rum.

Formes til 6 flutes og efterhæver 20 min. Bages ved 300 gr. i 10 min og derefter 200° i 20 min. Pensles med vand. Gode til frysning. Kan varmes på brødrister eller i ovn. Får fin sprød skorpe.
 
Franske flûtes
½ l koldt vand, 15. gr. gær, 1½ tsk. fint salt, ½ tsk. rørsukker, 1 håndfuld havregryn, ca. 650 gr. hvedemel.

Gæren opløses i vandet, sukker, gryn og lidt af melet røres. Sukker tilsættes. Resten af melet røres i . Hæver koldt natten over. Form dejen til 3 flûtes og ridses. Efterhæver 30 min. 300° i 8 min + 200° i 20 min.
Boller
50 gr. gær, 10 dl lunken vand, 1 dl vindruekerneolie, 4 stk. fint salt, 200 gr Durummel.

Hæve 1½ time. Form til Boller eller flutes. Efterhæver ½ time. Boller pensles med æg, flûtes pensles med vand. 200° i 20 min.
 
Mit bedste knækbrød
4 dl. havregryn, 1 dl blandede kerner, 5 dl. fuldkornsmel, 1 dl. oliven- eller rapsolie, 5 tsk. rørsukker, 1 tsk. salt, ½ tsk bagepulver,1 spsk. kanel, 3½ dl. vand.

Rør alle ingredienser og rul dejen ud med kagerulle så tyndt som muligt og skæres i passende stykker. Brug evt. to stykker bagepapir. Bages 20 min ved 200°.
 
Det kendte knækbrød
1 dl. solsikkekerner, 1 dl sesamfrø, 1 dl hørfrø, 1 dl mel, ½dl olie, 1 dl vand
2 tsk. bagepulver, 1 tsk. salt

Dejen lægges på en bradepande med bagepapir som en pølse på midten et stk bagepapir over til at jævne dejen ud på hele bagepladen med og fjenes. Dejen forskæres i stykker. Bages ved 190° 10-15 min
 
Sandras knækbrød
1 dl havregryn, 1 dl. solsikkekerner, 1 dl sesamfrø, 1 dl hørfrø, 150 gr. rugmel, 150 gr., hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 spsk. olie, 3 dl vand, 1 tsk. salt.

Ælt alle ingredienser og lad dejen stå 1 time. Rulles ud med kagerulle så tyndt som muligt og skæres i passende stykker. Bages 20 min ved 200°.
 
Grydebrød
½ l. vand, 20 gr. gær, 2 tsk. salt 1 tsk. rørsukker, 2 dl. havregryn, 2 dl. kerner, 6 dl fuldkornsmel.

Bland alle ingredienser og lad stå til næste dag i køleskabet. Sæt gryde eller pateform med låg i ovnen o0g tænd på 250 grader. Når oven er varm, hældes dejen i formen og låget lægges på igen. Bag ½ time og tag så låget af og bag videre 15 min.
Hverdagens rugbrød - i vores hus
xxxxxxxx
Børnenes lynhurtige rugbrød
5 spsk. olie, 2 dl vand, 50 gr. gær, 150 gr. rugmel, 250 gr. grahamsmel, 500 gr. sigtemel, 1 spsk. salt.

Gæren udrøres i det lune vand, og alle ingredienser blandes. Lad dejen hæve ½ time et lunt sted. Form brød af passende størrelse, Efterhæver ½ time, pensles med vand og prikkes med gaffel. 200° 40 min.
 
Amerikanske pandekager
2 æg, 2½ dl. mælk, 1½ dl. bagepulver, 2 spsk. rørsukker, 2½ dl mel, ½ tsk. salt.

Del æggene og pisk blommerne med mælk og bland øvrige ingredienser i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Bag små tykke pandekage - 4 på en pande ad gangen. Server med ahornsirup eller frisk frugt til.
Vafler - bagt på vaffeljern
3½ dl. mel, 2 tsk. bagepulver, 1 æg, 2 dl. mælk, 1½ dl. vand, 100 gr. smeltet smør, en smule stødt kardemomme. Alle ingredienser blandes og bages på elektrisk vaffeljern.

 

boller af stenmalet mel
 

Brød





Knækbrød - Annette Præstegaard - MAD

boller af langtidshævet dej


Rugbrød



 

   
    
 
   

   

   
Unikke gaver

     Smykker til 
     individualister

    www.sienna.dk


    
Indretnings- 
    design

     Få hjælp i 2
     timer eller mere
     www.prae.dk/bo


 


    
Annette Præstegaard: Thoras Blonde
     Unika porcelæn

     Spændende  
    
design:
     Thoras Blonde

   
www.prae.dk/thora