|
Favorit boller
½ l koldt
vand, 1/4 pk. gær, ½ dl havregryn, 1 tsk. fint salt, stenkværnet 4 dl
groft hvedemel fra Fru Møllers Mølleri eller lign, 14 dl alm. hvedemel.
Dejen skal hæve i alm. køkkentemp. i ca. 4 timer. Sættes på plade med
skeer og efterhæver 20 min. Bages ved 200° ca. 20 min.
|
Koldt hævede boller
1 l koldt vand, 15 gr. gær, 2
dl. havregryn, 4 dl. Fru Møllers Mølleri Groft hvedemel, 4 dl. Fru
Møllers Ure hvedemel, ca. 1 kg. hvedemel med højt proteinindhold.
Rør ingredienser og lad dejen hæve natten over. Sæt boller på
bageplade ved hjælp af 2 spiseskeer og lad efterhæve 1 time. Bag 15 -
20 min. ved 200°. |
Flûtes
6 stk: ½ pk. gær, 1 l koldt
vand, 2½ tsk. fint salt, 2 dl havregryn, 2 dl kerner (det kan være
blandede), ca. 1200 gr. hvedemel (dejen skal være sej men lige akkurat
røres med en grydeske), Hæver 8 timer i køligt rum.
Formes til 6 flutes og efterhæver 20 min. Bages ved 300 gr. i 10 min
og derefter 200° i 20 min. Pensles med vand. Gode til frysning.
Kan varmes på brødrister eller i ovn. Får fin sprød skorpe.
|
Franske flûtes
½ l koldt vand, 15. gr. gær,
1½ tsk. fint salt, ½ tsk. rørsukker, 1 håndfuld havregryn, ca. 650 gr.
hvedemel.
Gæren opløses i vandet, sukker, gryn og lidt af melet røres. Sukker
tilsættes. Resten af melet røres i . Hæver koldt natten over. Form
dejen til 3 flûtes og ridses. Efterhæver 30 min. 300° i 8 min +
200° i 20 min. |
Boller
50 gr. gær, 10 dl lunken vand,
1 dl vindruekerneolie, 4 stk. fint salt, 200 gr Durummel.
Hæve 1½ time. Form til Boller eller flutes. Efterhæver ½ time. Boller pensles med æg, flûtes pensles med vand.
200° i 20 min.
|
Mit bedste knækbrød
4 dl. havregryn, 1 dl blandede kerner, 5 dl. fuldkornsmel,
1 dl. oliven- eller rapsolie, 5 tsk. rørsukker, 1 tsk. salt, ½ tsk
bagepulver,1 spsk. kanel, 3½ dl.
vand.
Rør alle ingredienser og rul dejen ud med kagerulle
så tyndt som muligt og skæres i passende stykker. Brug evt. to stykker
bagepapir. Bages 20 min ved 200°.
|
Det
kendte knækbrød
1 dl. solsikkekerner, 1 dl sesamfrø, 1 dl hørfrø, 1 dl mel, ½dl olie,
1 dl vand
2 tsk. bagepulver, 1 tsk. salt
Dejen lægges på en bradepande med bagepapir som en pølse på midten et stk bagepapir over til at jævne dejen ud på hele bagepladen med og
fjenes. Dejen forskæres i stykker. Bages ved 190° 10-15 min
|
Sandras
knækbrød
1 dl havregryn, 1 dl. solsikkekerner, 1 dl sesamfrø, 1 dl
hørfrø, 150 gr. rugmel, 150 gr., hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 spsk.
olie, 3 dl vand, 1 tsk. salt.
Ælt alle ingredienser og lad dejen stå 1 time. Rulles ud med kagerulle
så tyndt som muligt og skæres i passende stykker. Bages 20 min ved 200°.
|
Grydebrød
½ l. vand, 20 gr. gær, 2 tsk.
salt 1 tsk. rørsukker, 2 dl. havregryn, 2 dl. kerner, 6 dl
fuldkornsmel.
Bland alle ingredienser og lad stå til næste dag i køleskabet. Sæt
gryde eller pateform med låg i ovnen o0g tænd på 250 grader. Når oven
er varm, hældes dejen i formen og låget lægges på igen. Bag ½ time og
tag så låget af og bag videre 15 min. |
Hverdagens rugbrød - i vores hus
xxxxxxxx
|
Børnenes lynhurtige rugbrød
5 spsk. olie, 2 dl vand, 50
gr. gær, 150 gr. rugmel, 250 gr. grahamsmel, 500 gr. sigtemel, 1 spsk.
salt.
Gæren udrøres i det lune vand, og alle ingredienser blandes. Lad dejen
hæve ½ time et lunt sted. Form brød af passende størrelse, Efterhæver
½ time, pensles med vand og prikkes med gaffel. 200° 40 min.
|
Amerikanske pandekager
2 æg, 2½ dl. mælk, 1½ dl.
bagepulver, 2 spsk. rørsukker, 2½ dl mel, ½ tsk. salt.
Del æggene og pisk blommerne med mælk og bland øvrige ingredienser i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Bag små tykke pandekage - 4 på
en pande ad gangen. Server med ahornsirup eller frisk frugt til. |
Vafler - bagt på vaffeljern
3½ dl. mel, 2 tsk. bagepulver, 1
æg, 2 dl. mælk, 1½ dl. vand, 100 gr. smeltet smør, en smule stødt
kardemomme. Alle ingredienser blandes og bages på elektrisk
vaffeljern. |
|
|
Unikke gaver
Smykker til
individualister
www.sienna.dk
Indretnings-
design
Få hjælp i 2
timer eller mere
www.prae.dk/bo
Unika porcelæn
Spændende
design:
Thoras Blonde
www.prae.dk/thora
|