|
Æbletærte
150 gr. smør, 125 gr. sukker,
2 st. æg, 150 gr. hvedemel, 100 gr. mannagryn, 3 spsk. vand, 6 store
æbler, 1spsk. kanel, 1 håndfuld hakkede hasselnødder.
Smør og rasp en tærteform. Rør smør og sukker, tilsæt æg, mel og gryn.
Hæld massen i tærteformen og skær skrællede æbler i både, der lægges
over. Drys med kanel og groft hakkede nødder.
Bages midt i ovnen. 225° i 30 min. - ingen varmluft
Server med cremefraiche eller flødeskum.
|
Bagt
æblekage
3 st. æg, 1½ del. sukker, 30
gr. mandler, 30 gr. havregryn, 2 tsk. vanillesukker, 1 tsk.
bagepulver, 2 dl mel, 6 hakkede lakridspoter, 5 store æbler.
Smør springform. Riv æblerne m. skræl groft, hak mandler groft. Bland
alle ingredienser og fordel dejen over æblerne.
Bages midt i ovnen ved 200° i 30 min. - ingen varmluft
|
Æbletærte med marcipan
Dej: 100 gr. smør, ½ dl.
sukker, 2½ del. mel, 1 æggeblomme.
Fyld: 6 skrællede æbler, to tsk. sukker, 80 gr. marcipan, 1 spsk.
kanel.
Beklæd smurt tærteform med dejen. Æblerne skæres i tynde skiver og
lægges pænt på bunden. Drys m. kanel og sukkeret. Marcipanen rives hen
over æblerne. Bages ved 200° i 25 min. Serveres med
surmælksprodukt eller flødeskum.
|
Bagte æbler med marcipan - en hurtig dessert
1½ æble og en klump ren god
marcipan (kugle Ø= 2½ cm) pr. person, lidt hakkede nødder eller
mandler, smør, og fløde.
Skræl, halver og udhul æbler. Pres marcipan ned i hullet, drys med
hakkede nødder og sæt æblerne i ildfast fad. Hæld smeltet smør over.
Sættes i ovn ved 200° i ca. 15 min. Serveres med flødeskum.
|
Surprise med æbler
Kagebund (fx fra drømmekage
eller købt lagkagebund), kogte kolde æbler, 1 del portvin, 50 gr.
mandler, 1 l vanilleis, 8 æggehvider, 8 spsk. flormelis,
Læg kagebunden i tærtefad, læg æblemosen på og skiver af is øverst.
Pisk æggehvider med flormelis og bland de grofthakkede (usmuttede)
mandler i. Fordel massen over kagen. Bag ved 250° i 5-10 min. Se
konstant på kagen under bagningen.
|
Mousse au chocolat
Til 4 pers: 200 gr. 70 %
chokolade, 3 spsk. cognac, lille tsk. instant coffee, 2 æg + 2 ekstra
hvider, lidt fløde, 3 spsk. smør, lidt smuttede mandler og violer.
Chokolade og smør smeltes i gryde v. svag varme, cognac og kaffe
tilsættes, piskes jævn og køles ned til en lun masse. Pisk æggeblommer
i ét ad gangen. De fire æggehvider piskes stive og vendes i
chokolademassen. Serveres i husets bedste glasskål, pynt med
flødeskum, hakkede mandler og violer - evt. kandiserede - hvis årstiden
ikke passer :-)
|
Fyldte store jordbær
Flødeost rørt med lidt
flormelis kommes i de let udhulede jordbær ved hjælp af en teske eller
sprøjtepose. Knus en kiks og dyp det fyldte jordbær i raspen. Se
bilede. |
Desertkage med valnødder
6 pers. 125 gr valnødder,
store 2 æg,125 gr. flormelis, 125 gr. Maizena mel, 1 spsk. hvedemel, 1
lille tsk. bagepulver, 50 gr. 70 % chokolade, ½ del mælk. Pynt:
chokolade og valnødder, evt. lidt fløde.
Smør springform grundigt med smør. Pisk æggeblommer gr. flormelis, hæld
blendede valnødder, de to slags mel og bagepulver i. Varm chokolade og
mælk i gryde og pisk det i dejen. Pisk æggehvider stive og vend det i
dejen. Bag 150° 1 time. Tag kagen af formen og pynt med
smeltet chokolade og valnødder.
Kan serveres med flødeskum.
|
Pandekager I med brombær
4 pers. 50 gr. mel, 3 spsk.
mælk, 1 dl. øl, 4 æg, lidt salt, lidt muskat, lidt rørsukker og 20 gr. smeltet
smør. 500 gr. brombær, portvin.
Mel blandes med lunken mælk. Æg, krydderier og lidt sukker tilsættes.
Rør smeltet smør i. Brombær blandes med et glas portvin og lidt
rørsukker. Pandekagerne rulles om brombærrene og lægges på et fad.
Hæld lidt brombær over som pynt.
|
Pandekager II, - min
mors opskrift
4 pers. 50 gr. smør, 125 gr.
sukker, 2 kopper øl, 2 æg, ½ l mælk, 500 gr. mel, knivspids salt.
Pisk alle ingredienser sammen og bag i smør på pande. Server med
solbærsyltetøj.
|
Kreol - varm ananas - den hurtige
4 pers. 8 skiver dåseananas,
2 spsk. smør, 2 spsk. brun farin, 4 spsk. mel, 2 tsk., instant coffee,
1 kop rom, 1½ kop ananasjuice (fra dåsen), 4 spsk. smuttede mandler.
Smelt smørret i sauterpande, vend ananasringene i, - tilsæt farin,
saft og kaffe. Server desserten i panden eller evt. en souffeskål.
Tilsæt rommen og flamber. Drys med smuttede mandler.
|
Hurtig æbletærte med is.
4 - 6 pers: 1 pk. frossen
butterdej, rosmarin, 4 æbler, ahornsirup, portvin eller lign.,
Vanilleis. Evt. hasselnødder
Tø butterdej og lim pladerne sammen med vand og sæt dem på plade på
bagepapir. Prik dejen med gaffel og marker udskæring fx. 15 x 15 cm.
Drys med rosmarin, Skær æblerne i både - gerne med skræl, og læg dem
på dejen. Pensel med tyndt lag ahornsirup. Bages ved 200° i 20
min. Server hurtigt stykkerne som portionsanretning. Stænk med
portvin, læg kugler af is på og drys evt. men hakkede hasselnødder.
|
|
|
Valnødder i ahornsirup
Serveres til ost. 50-100 gr.
valnødkerner sættes i blød i vand i køleskab et døgn. De opleves
næsten som friskplukkede valnødder. Læg dem i en skål med tre
stjerneanis + evt. et lille drys lakridspulver. Hæld ahornsirup over
og lad dem stå to døgn. De er nu klar til servering sammen med ost af
forskellig slags.
|
|
|
Unikke gaver
Smykker til
individualister
www.sienna.dk
Indretnings-
design
Få hjælp i 2
timer eller mere
www.prae.dk/bo
Unika porcelæn
Spændende
design: Thoras
Blonde
www.prae.dk
/thora
|